Mapiramo

Slobodna zona 2018.

14. Filmski festival Slobodna Zona u sredu 7. novembra od 20 časova u Kombank dvorani svečano će otvoriti Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić. Na otvaranju u Beogradu, Novom Sadu i Nišu premijerno će biti prikazan muzički film LETO ruskog pozorišnog i filmskog reditelja Kirila Serebrenikova, čija nas sjajna glumačka ekipa i muzika odvode u vreme novog vala, sa druge strane gvozdene zavese.

Šest festivalskih dana ovogodišnje Zone donosi 40 nacionalnih premijera u četiri programske linije. Specijalna programska celina posvećena je usponu desnog populizma u Evropi, a tu je i prateći program posvećen buntu 1968, zatim Media Desk radionice, govorni program Kompas, kao i razgovori sa autorima – gostima festivala.

Osim nagrada međunarodnog, regionalnog i žirija 14+, publika Slobodne Zone će kao i uvek doneti konačnu odluku o pet najboljih filmova festivala i tako omogućiti da ih u okviru Turneje Slobodne Zone na proleće 2019. vide i građani u preko 50 gradova i mesta širom Srbije.

PROGRAM

Karte 

Similar Posts