Mapiramo

„Čovek je knjiga”

Nedavno je u Srednjoj školi „Artimedia” izveden projekat novinarske sekcije pod nazivom „Čovek je knjiga”. Jedna grupa profesora i učenika „igrala je knjige” koje su pričale svoju priču, a druga grupa bili su „čitaoci”. Projekat je imao za cilj da podstakne kreativnost profesora i đaka i pokaže, zapravo, ko je koliko maštovit.knjiga

                                                     Foto: Lidija Obradović

Priče su bile raznolike, od doživljaja iz detinjstva, do onih iz kafana, ili sa scene. Po utiscima „čitalaca“, projekat je izazvao oduševljenje, posebno priče koje su smislili profesori. Povod za organizovanje ovog projekta, osim želje da se svi bolje upoznamo, bio je ovogodišnji šezdeseti Međunarodni beogradski Sajam knjiga. Članovi novinarske sekcije vredno su radili na projektu i njegovoj promociji. Za posećenost ovog događaja zaslužni su plakati koju su napravljeni sa ciljem da zainteresuju potencijalne čitaoce.

Neki od naslova ,,knjiga’’, smeštenih na najčudnijim mestima u školi, bili su: ,, Kako sam prodao majku za dve kamile’’, ,,Karijera autobus’’,  ,,Kako su reči promenile smisao’’, ,,Kako sam tražio muštiklu po Vidikovcu’’ i ,,Stikerlend’’. Najčitanija knjiga bio je direktor, koji je od svojih životnih priča napravio knjigu sa mnoštvom poglavlja. Zbog velikog interesovanja čitaoci će imati priliku da ponovo uživaju u duhovitim i zanimljivim pričama nekih novih „knjiga”.

 

Stefan Vacić, Natalija Paunović

Similar Posts