AA prikazi

Master class „RADE nas REČI” u Dorćol Platzu

Kako reči rade u poeziji, kako u prozi, a kako u reklami – Master class „RADE nas REČI”, u organizaciji Ars Akte, održan je po drugi put u Beogradu: 26. juna u Dorćol Platzu (prostor Koska bara).

Publiku su činili oni koji već pišu, oni koji se spremaju da sastave svoje prve redove, kao i zaljubljenici u reči.

Zašto je poezija umetnost nad umetnostima pisane reči? Postoje li pravila za pisanje proze i zašto je važno pridržavati ih se? Da li je tačno da je osnovno pravilo pisanja reklame: „Nemoj da mi pišeš reklamu!”

Zvonko Karanović, pisac, pesnik i vlasnik izdavačke kuće „Enklava”, Ivan Tokin, pisac i kolumnista, Slavoljub Stanković, pisac i kreativni direktor „Ananasa” odgovorili su na ova i druga pitanja, kroz priču o zanatima od kojih žive. Čuli smo zašto poštuju reči, veruju u njih i puštaju da ih rade.

Koautorka programa Jasna Žarković napomenula je da je isti tim kreirao i Školu pisanja „RADE nas REČI: poezija – proza – reklama” i uspešno realizovao majsko izdanje, a otvoren je upis za jesenji ciklus radionica.

Inspiracija je za amatere, poručuje tim koji stoji iza brenda RADE nas REČI.

Dorćol Platz će i na jesen biti kuća u kojoj će vam, kroz format Master Talk, otkrivati kako REČI mogu da RADE za vas.

Oni koji su zainteresovani za Jesenju školu pisanja, prijave sa kratkom biografijom i motivacionom rečenicom mogu da pošalju na email: arsakta@gmail.com.

Foto: Ivan Nešić

Vizual: Monika Lang

#poezija #proza #reklama #radionicapisanja #storytelling #copywriting


@jž

Similar Posts