Mapiramo

FESTIVAL najboljih srpskih pozorišnih predstava

 

TEATAR FEST je manifestacija koja svake godine na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica okuplja najbolje pozorišne predstave iz cele Srbije. Na TEATAR FESTU se prikazuju predstave – laureati sa desetak pozorišnih festivala u tekućoj godini sa scena širom Srbije, u nameri da se beogradska kulturna javnost upozna sa događajima i dostignućima u pozorišnom životu Srbije, na jedan organizovan i profesionalan način. Ovako konciparan pozorišni festival je ne samo kulturni događaj za Rakovicu, već i za grad Beograd. Teatar fest time na najbolji mogući način promoviše program decentralizacije kulture – izmeštanje događaja vrhunskih kulturnih vrednosti u sredine van najstrožijeg centra grada.

Festival otvara  Narodno pozorište iz Kikinde predstavom NOSOROG u režiji Snežane Trišič, zatim slede ĆELEVA PEVAČICA , antikomad Ežena Joneskoa u režiji Nikite Milivojević  Šabačkog narodnog pozorišta,  Knjaževsko srpski teatar Kragujevac  sa predstavom  MOJE BIVŠE, MOJI BIVŠI – D.C. Džeksona a u režiji, adaptaciji i izboru muzike Slađane Kilibarde. Kao gost fetivala Prištinsko narodno pozorište izvešče Nušićevu predstavu-mjuzikl  NE OČAJAVAJTE, u režiji Nenada Todorovića.

Koprodukcija predstave DEVETSTO PETNAESTA , tragedija jednog Naroda Branislava Nušića dolazi iz Kruševca, Niša i Kulturnog centra Vuk Karadžić iz Loznice. Niško narodno pozorište prikazuje  VELIKI MANEVRI U TIJESNIM ULICAMA Ive Beršana a u režiji Ivana Vukovića.

Festival zatvara predstava  SMEĆARNIK Narodnog pozorišta iz Užica, pobednik festivala  Joakim Vujić.

 

UMETNIČKI SAVET FESTIVALA: NATAŠA NIKOLIĆ, direktor centra, predsednik; GORICA POPOVIĆ, dramski umetnik; MILOVAN ZDRAVKOVIĆ, prateći program; SLOBODAN VELJKOVIĆ, osnivač i selektor; MARIJA KRULJ, selektor

Similar Posts