Prenosimo

Festival francuskog filma u Beogradu

4. izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 15. do 19. juna 2022. Godine. Festival za cilj ima promovisanje najaktuelnijih ostvarenja francuske kinematografije i predstavlja prozor ka francuskoj kulturi i umetničkim pogledima od kojih je sačinjena.

U bogatom festivalskom programu naći će se i filmovi iz kanske selekcije 2022. godine, koji će zajedno sa ostalim ostvarenjima biti prikazani na tri lokacije: u bioskopima na otvorenom na Kosančićevom vencu i kod Silosa Beograd, u mts Dvorani i na onlajn platformi MojOFF.

Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je glumac Miki Manojlović, koji je i srpsku i francusku kinematografiju zadužio brojnim ulogama.

Festival će biti otvoren 15. juna na Kosančićevom vencu uz prikazivanje filma Don Žuan francuskog reditelja Serža Bozona koji će lično predstaviti svoj film kao gost festivala. U glavnom programu biće prikazane najistaknutiji ovogodišnji francuski filmovi, od kojih dva filma iz ovogodišnje kanske selekcije: Brat i sestra Arnoa Deplešena i U noći dvanaestog oktobra Dominika Mola, kao i komedije koje su nedavno izašle u bioskopima po Francuskoj. Na zatvaranju festivala u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, 19. juna, biće prikazan film Manuela Šapire Hronologija nasilja u prisustvu reditelja.

@jž

Similar Posts