Mapiramo

53. BITEF <3 Počnimo ljubav iz početka  

Bitef se ove godine održava od 17. do 26. septembra, pod sloganom koji poziva na ljubav!  Publika će imati priliku da vidi dvanaest ostvarenja iz devet zemalja: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Belgije, Švajcarske, Francuske, Nemačke, Brazila i Nigerije.

Ovaj festival oduvek je bio prepoznatljiv po izvođenju predstava u institucionalnim pozorištima, ali i izmeštanju produkcija u alternativne prostore koji prvobitno ili primarno nisu predviđeni za pozorišne događaje. Ovoga puta cela druga polovina festivala biće smeštena u nekoliko hala Luke Beograd, koja će u periodu od 22. do 26. septembra biti centralno mesto na kome će se izvoditi predstave glavnog, ali i pratećih programa festivala. Tako će publika Bitefa, u Luci Beograd moći da pogleda čak pet predstava glavnog programa: Nemoralne priče – 1. deo: Kuća majka, kompanije Non nova (Nant, Francuska) čije autorstvo potpisuju Fia Menar i Žan-Lik BožolO mesu i betonu koreografkinje Lusijane Lare u produkciji kompanije Anti Status Kvo (Brazilija, Brazil), Ali: Strah jede dušu Sebastijana Horvata u produkciji Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana (Slovenija), cirkusku predstavu Retke Ptice grupe autora u produkciji kompanije Vuk za čoveka iz Lila (Francuska), kao i predstavu Pozvani čuvene kompanije Ultima Vez iz Brisela (Belgija), po koreografiji Sepe Bajensa.

Detaljan pregled PROGRAMA ovogodišnjeg, 53. po redu izdanja festivala, kao i obrazloženje koncepta koji se krije iza slogana Počnimo ljubav iz početka, daje umetnički direktor, Ivan Medenica, u svojoj UVODNOJ REČI na sajtu organizatora.
Rezervacija ulaznica za sve predstave na 53. Bitefu počela je 15. avgusta, a prodaja kreće od 2. septembra.

Vidimo se u ljubavnoj priči na bitefovski način! 

 

Similar Posts