AA arhiva

MAPIRANI STE! 2014.

… do viđenja u Sezoni 2015!

Sezona Mapiranja 2014. zvanično je otvorena junskom (19.6.) radionicom u Udruženju novinara Srbije. Na ovom druženju, Maperi su govorili o temama koje će obrađivati u toku 2014: koliko su mladi upućeni u kulturna, sportska i edukativna dešavanja u Beogradu, kako je život mladih postao „društvena mreža“, da li je portal za mlade potreban i o koji sadržaji su na njemu poželjni, šta je potrebno za dobru promociju sajta i facebook strane.

Tokom leta, kao glavni promoteri programa koje sufinansira Skupština grada – Sekretarijat za omladinu i sport, posetili smo letnju školu aeromodelarstva i radionice slikarstva, vajarstva i ikonografije koje organizuje udruženje Prijatelji dece Novi Beograd, i sastavili najave za neke od radionica koje su pripremane za jesen.

Nakon letnjeg odmora, koji nas je vratio u formu i dao elana, nastavili smo druženje u septembru (9.9) sa željom da odgovorimo na pitanje „Šta mapirati u gradu ove jeseni!?”. Mi smo pronašli odgovor: BITEF Polifonija u okviru koje smo posetili radionicu i predstavu „Dobra dela“, cirkusku predstavu „Circobalkana“ i predstavu „Sestre po oružju“ i tribina o Holkaustu koju je organizovalo Srpsko-jevrejsko pevačko društvo. Uz mapiranje na terenu, pripremali smo „BELEŽNICU“ u kojoj smo novinarskim žanrovima pristupili na teorijskom nivou, pisali najave za Festival Nauke i „Vizualizator“ i sagledali studentske proteste iz prespektive „nas” – studenata i srednjoškolaca.

U decembru smo imali tu čast da ugostimo profesora stilistike i retorike na Univerzitetu „Union-Nikola Tesla”, Aleksandra Pavlovića. U okviru radionice „Otkrijte besednika u sebi” održanoj 6. decembra 2014. godine, Maperi su slušali o osnovama besedničke veštine i znanja. Radionica je od strane Mapera ocenjena čistom desetkom, uz dogovor da dr Aleksandra Pavlovića ugostimo i sledeće sezone.

Sezona mapiranja zvanično je zatvorena decembarskom (13.12) radionicom u Udruženju novinara Srbije. Maperi su izneli svoje mišljenje o ovogodišnjim radionicama popunivši evaluaciju. Uz ukusan kolačić i topao zagrljaj primili su svoje „DIPLOME uspešnog mapera”. Pozdravili smo se sa 2014. sa jednom novogodišnjom željom – da u narednoj 2015. imamo i svoju redakciju.

PS: Maperi se zahvaljuju Jasni Žarković, predsednici udruženja Ars Akta,  koja ih je i ovu sezonu koordinisala i motivisala na otkrivanje Beograda.

 

Similar Posts